ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ...

Ένα βήμα απ' όπου ο καθένας θα μπορεί να παρουσιάζει τις ενέργειές του και να επισημαίνει την απραγία όσων οφείλουν να παράγουν έργο.



Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ανοιχτή πρόταση προς την ΤΕΘ (Τουριστική Εταιρία Θερμαϊκού)





πηγή φωτογραφίας


Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην ΤΕΘ και ευελπιστώντας σε μια καλή εξέλιξη έχουμε να κάνουμε κάποιες προτάσεις στην εταιρία του δήμου μας.

Ο δήμος μας έχει πολλές ομορφιές και ενεργούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε πολλά επίπεδα. Ακόμα οι δημότες είναι φιλότιμοι όταν βλέπουν πως παράγεται ουσιαστικό έργο. Το στοίχημα λοιπόν μπορεί να κερδηθεί με μερικά απλά βήματα.
Αν ξεκινήσουμε με απλά πράγματα που δεν κοστίζουν (μιας και δεν υπάρχουν χρήματα) βοηθούν όμως ουσιαστικά την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής, θα μπορέσουμε να βάλουμε τα θεμέλια για την πολυπόθητη ανάπτυξη δίχως να χρειαστεί να ξεπουληθούμε σε μεγάλους "επενδυτές".

Λαμβάνοντας υπ' όψιν την γεωγραφική ποικιλία της έκτασης του δήμου γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το ίδιο το τοπίο προκαλεί την εξερεύνησή του με εκτενείς περιπάτους καθ' όλη την διάρκεια του έτους. Και φυσικά όχι από τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
Μια καταγραφή λοιπόν των μονοπατιών,αποτύπωσή τους σε χάρτη και κατάλληλη σήμανσή τους θα προσελκύσει αρκετό κόσμο που αγαπάει τον περίπατο ή και την ποδηλασία ....

Μια καλή συνεργασία με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους ( και την ανάλογη στήριξή τους για να μπορούν να λειτουργούν το δυνατόν αποδοτικά) αντίστοιχα μπορεί να φέρει σχετικό τουρισμό με ενδιαφέρον για δρώμενα και αθλητικές εκδηλώσεις ...

Και αν οι επαγγελματίες της περιοχής μας έχουν την κατάλληλη ενημέρωση θα γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να προβάλλουν προϊόντα της περιοχής αλλά και  δέχονται στις εγκαταστάσεις τους τα κατοικίδια των πελατών τους ....


... ας γίνουμε πρωτοπόρος δήμος ....





φωτογραφία  Ninos Gaoussi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου