ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ...

Ένα βήμα απ' όπου ο καθένας θα μπορεί να παρουσιάζει τις ενέργειές του και να επισημαίνει την απραγία όσων οφείλουν να παράγουν έργο.



Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

1ο χαριστικό - ανταλλακτικό παζάρι




να σας υπενθυμίσω ότι μπορείτε να φέρετε οτιδήποτε δεν είναι πια χρήσιμο σε εσάς αλλά πιθανώς να λείπει από κάποιον συνάνθρωπό σας.

-φάρμακα (ακόμα και λιγμένα - αρμόδιοι θα κάνουν την κατάλληλη διαλογή)
-τρόφιμα
-ρούχα
-παπούτσια
-ζώνες, καπέλα, τσάντες, κουμπιά ....
-βιβλία (και σχολικά /βοηθήματα/ξένης γλώσσας), CD, DVD....
-εργαλεία
-έπιπλα (παιδικά, κρεβάτια, καρέκλες, ράφια ... )
-οικιακός εξοπλισμός (ποτήρια, πιάτα,βάζα, πίνακες, κουρτίνες ... )
-κλπ ( ό, τι βάλει ο νους σας και ξεχνάει ο δικός μου)

Παράλληλα θα λειτουργήσει και ανταλλαγή σπόρων με την στήριξη του "πελίτη". Όποιος έχει σπόρους από παλιές ποικιλίες ακόμα και από άνθη μπορεί να τα μοιραστεί με ενδιαφερόμενους και να συμβάλλει στην δημιουργία μιας τοπικής τράπεζας σπόρων. Ευπρόσδεκτες είναι και παραφυάδες παλιών ποικιλιών καρποφόρων και αμπελιών ή διάφορα φυτά όπως την παλιά ποικιλία γαρίφαλου, αρμπαρόριζα .... έχουμε και προσφορά φυτά από φυτώριο της περιοχής ...





θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας και συνεισφέρουν ο καθένας με τον τρόπο του στο 1ο χαριστικό - ανταλλακτικό παζάρι που προσπαθούμε να στήσουμε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στον χώρο του καφενείου "ΦΑΛΗΡΟ" στην παραλία (ανάμεσα στην Περαία και τους Ν. Επιβάτες). Λέμε να ξεκινήσουμε κατά τις 10.30 το πρωί και να περάσουμε μια δημιουργική μέρα μέχρι τις 5 το απόγευμα. Στην μαρμίτα θα βράζουν στο ζουμί τους ρεβίθια από την παραγωγή της συγκαλλιέργειας (μιας από τις ποικίλες δράσεις της πρωτοβουλίας) συνοδείας μεζέδων - από τις ευγενικές προσφορές πληθώρας συμπολιτών και επαγγελματιών της περιοχής.

Φέρτε λοιπόν και κανένα οργανάκι (μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμά .... ) να γνωριστούμε και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα !

Για τα παιδιά προσφέρθηκε καλλιτέχνης φίλος για ζωγραφική προσώπου. Τα παιδιά που θα θελήσουν ένα ζωγραφισμένο "κόσμημα" στο προσωπάκι τους θα μπουν και σε κλήρωση για έναν παιδικό πίνακα (ένας για κοριτσάκι και ένας για αγοράκι)

Όποιος άλλος θέλει να προσφέρει κάποια δραστηριότητα κατά την διάρκεια του παζαριού παρακαλείται να επικοινωνήσει (πχ κολλάς, δημιουργίες με χάντρες, ζωγραφική, παιχνίδια που παίζανε παλιά -για να τα μάθουν και τα σημερινά παιδιά και ό, τι άλλο βάζει ο νους σας .... )









αυτό το καδράκι θα κληρωθεί για ένα κοριτσίστικο δωμάτιο και ένα ανάλογο για αγορίστικο. για να λάβουν τα παιδιά μέρος στην κλήρωση, φέρτε τα στο 1π χαριστικό - ανταλλακτικό παζάρι και στην δράση "ζωγραφική προσώπου για παιδιά"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου