ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ...

Ένα βήμα απ' όπου ο καθένας θα μπορεί να παρουσιάζει τις ενέργειές του και να επισημαίνει την απραγία όσων οφείλουν να παράγουν έργο.



Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ο δήμος μας (όπως και άλλοι) έχει σοβαρότατο πρόβλημα με τα απορρίμματα του, κάτι που το βλέπουμε και κυρίως το μυρίζουμε όλοι. Τι κάνουν όμως οι υπεύθυνοι για να λύσουν το πρόβλημα;
Δεν βλέπω να γίνονται ουσιαστικές κινήσεις.
Μία από τις λύσεις που προσφέρονται στα γενικότερα πλαίσια της προσπάθειας ελάττωσης του όγκου των σκουπιδιών και ειδικότερα στα πλαίσια της ανακύκλωσης είναι η εφαρμογή της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.Τα γνωστά ποια πράσινα σπιτάκια όπου μπορεί ο (ήδη) συνηδιτοποιημένος πολίτης να ανακυκλώσει κουτάκια μπουκάλια και άλλες συσκευασίες παίρνοντας ένα κουπόνι που εξαργυρώνετε είτε στην τοπική αγορά είτε μπορεί να προσφερθεί για κάποιο καλό σκοπό.

Τα σπιτάκιααυτά τοποθετούνται  από την εταιρία ΔΩΡΕΑΝ μέχρι και σε σχολικές αυλές (για εκπαιδεθτικούς σκοπούς). ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ και για την τοποθέτησή τους απαιτείται απλάκαι μόνο μια αίτηση από το τμήμα καθαριότητας του δήμου με την μορφή FAX ή e-mail.

Αυτές τις πληροφορίες πήρα επικοινωνώντας ως απλός πολίτης τηλεφωνικός (στο τηλ. 210 6856110 ) με την εταιρία προ δεκαημέρου περίπου. Ο χρόνος αναμονής για την τοποθέτηση αυτή τη στιγμή (αν για παράδειγμα κάνει  ο δήμος την αίτηση σήμερα) είναι δύο με τρείς μήνες.

Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για την εταιρεία, ο παρακάτω σύνδεσμος οδηγεί σ' αυτήν
http://www.antapodotiki.gr/Default.aspx?tabid=397&language=el-GR

Η έταιρία αυτή λαιτουργεί εδώ και κάποια χρόνια. Αναρωτιέμαι σαν αφελείς πολίτης ο δήμος δεν το γνώριζε; Ή δεν υπολόγιζε τον όγκο των σκουπιδιών; Ή μήπως σκοπεύει να σπαταλάει τα χρήματά μας (δημοτικά τέλη - ανταποδοτικά υποτίθετε ) σε μόνιμη βάση στις διάφορες χωματερές και ΔΙΧΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου