ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ...

Ένα βήμα απ' όπου ο καθένας θα μπορεί να παρουσιάζει τις ενέργειές του και να επισημαίνει την απραγία όσων οφείλουν να παράγουν έργο.



Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΝΕΡΟ

το παρόν κοινοποιήθηκε (25/08/2011) :
στο γραφείο δημάρχου mailto:δημάρχουmayor@thermaikos.gr
στην ΔΕΥΑΘ mailto:ΔΕΥΑΘmail@deyath.gr
στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου pds@thermaikos.gr







Αν και έχω αναφερθεί επανειλημμένως στο θέμα σε διάφορες σελίδες του blog κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το νερό δεν προέρχεται μόνο από  γεωτρήσεις και όταν έχουμε πρόβλημα (αλλά και όταν δεν έχουμε) το θέμα το εξετάζουμε σφαιρικά.

Το οποίο:

-βλέπω τις ανάγκες μου και  κάνω μακροχρόνιο σχεδιασμό

-αν δεν μπορώ να καλύψω τις υπάρχουσες ανάγκες δεν δημιουργώ νέες(επέκταση σχεδίου - προσέλκυση νέον κατοίκων)

-κάνω μελέτη των πηγών μου
     -υπόγεια ύδατα
     -όμβρια ύδατα
     -επανάχρηση υδάτων

-όπου τα υπόγεια ύδατα φροντίζω να μην τα εξαντλώ (γεωτρήσεις) διότι αυτά θα με προμηθεύουν( με την σωστή μελέτη και  χρήση ) με καλής ποιότητας πόσιμου νερού. επίσης φροντίζω αυτά να μπορούν να αναπληρώνονται από τις (άφθονες το τελευταίο διάστημα) βροχοπτώσεις - εδώ απαιτείται η διευθέτηση ρεμάτων για την κατακράτηση των ομβρίων..
-τα όμβρια που λόγο ασφάλτωσις και τσιμεντοποίησης δεν απορροφώνται στα όρια του αστικού ιστού, δεν τα αφήνω να παρασέρνουν στο διάβα τους ότι σκουπίδι είναι εκτός κάδων και να καταλήγουν στην θάλασσα μολύνοντάς την αλλά τα συλλέγω τόσο από τις υδροροές (ευαισθητοποιόντας και επιδοτώντας τους πολίτες) καθώς και από τους δημόσιους χώρους για επανάχρηση ας πούμε στα παρτέρια.
-όσα δε συλλέγονται  από  το  αποχετευτικό σύστημα, περνάνε από τριτοβάθμιο καθαρισμό (από τον οποίο το νερό βγαίνει σε ποιότητα πόσιμου νερού) και με ένα δεύτερο  δίκτυο χρησιμοποιούνται για άρδευση.

ΟΧΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

και μη μου πείτε ότι αυτά δεν εφαρμόζονται , και είναι για άλλες χώρες, και δεν έχουμε λεφτά...ούτε που τα σκεφτήκατε ποτέ και ούτε που ενδιαφέρεστε. αν ενδιαφερόσασταν - τα έχω πει κατά καιρούς εδώ και χρόνια. ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Αν κάποιος ΘΕΛΕΙ να τα εφαρμόσει ο τρόπος θα βρεθεί -  και εγώ και άλλοι  είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε ότι μπορεί ο καθένας

λύση  δεν είναι το ΑΥΞΗΜΕΝΟ τιμολόγιο ούτε το ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ούτε η ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ .

χρειάζεται  σωστή ενημέρωση και ΄ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ από τον ίδιο το δήμο (διάτρητα δίκτυα και άρδευση που ποτίζει το δρόμο αντί τα παρτέρια) αντί να διώχνουμε τον κόσμο κλείνοντας τα ντους στην παραλία. δεν έχει ο  καθένας το σπιτάκι του δίπλα για να κάνει το ντουζάκι  του , ούτε θα καθίσουν όλοι σε κάποιο μαγαζί για να φάνε κύριε δήμαρχε!!!
η λογική πονάει πόδι κόψει πόδι (μένουν ανοιχτά τα ντους άρα τα καταργούμε0 είναι για άτομα με περιορισμένη αντίληψη. ένας άνθρωπος με κοινή λογική, και μάλιστα όταν είναι υπεύθυνος για ένα θέμα ή πρόβλημα προσπαθεί να το λύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  και ευτυχώς η τεχνολογία στις μέρες μας είναι πολύ προχωρημένη.εκτός από το "κέρμα" υπάρχουν και βάνες με χρονοδιακόπτη - πρώτη φορά ακούτε για κάτι  τέτοιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου